Ut till Karlsvik

heeey yaaa, dudududu heeey yaa! (outcast)
Idag åkte jag, min mamma och min moster ut på isen med skridskor ut till grårselören fast de var tvungna att vila hela tiden ;p Sedan vid tre-tiden gick jag in till stan och mötte Renée, Amme och Nelly på blågåsen. Vi försökte få in Hanna in till stan och se film hos mig, men hon var lat så precis när Nelly gått ut från blågåsen till bussen fick vi värsta kicken och sprang efter och åkte bara till Karlsvik. Nelly var något trött men vi drog till Hanna och fotade, spelade sims, bakade chokladbollar och spelade eyetoy, haha eyetoy är ansträngade. Så jag har åkt skridskor idag OCH spelat eyetoy! Spänstigt :) Nä men nu när det är sportlov ska jag försöka sporta så mycket jag kan..och vara med kompisar! :D

Hör av er (Y) Nu blir det storchatt med Amme, Hanna och Nelly.

Filmköp


Köpte 5 filmer på hemmakvall igår för bara 100 kronor :)
"Fullpackat", "försoning", "this is england", "grotesco" och "jiddra inte med zohan"


Adam G. Sevani :)



           Lockigt hår, snyggt smile, magrutor, söt och streetdansare ! Could it be better ? ;* 






Söndag


Idag gick jag och amanda och åt lunch (frukost) på dagobert. Vi promenerade dit bort från mig vid 12-tiden och höll nästan på att tveka då vi passerade tasty, men vi kom överens om att äta nyttigt. Ja och som ni kanske listat ut så åt vi mackor, feta goda mackor där de snålat med dressing, idddiuttts!  Vi satt och pratade om allt, om allt och om alla på dagobert långt efter att vi ätit klart,  och amanda bjöd mig på en kaka :') Efter kanske sådär en och en halv timme på dagobert gick vi runt hörnetoch upp och stannade vid apoteket, amanda blev dragen av apotekets goda lukt så vi gick in och hon visade mig vilka tandborstar hon har hemma, själv köpte jag 100 tuggummin för 49 kr ;) amanda bidrog med fyra kronor så hon fick sex stycken tuggumin, hihi jag fattar inte matematiken i detta men jag fick ju en kaka :') Jag hann tyvärr inte vara med amanda någon längre tid än till kvart i två för då var jag tvungen att promenera bort till renée. Där vi (jag, amme, erre och renée) slog in Isaks och Markus paket, dekorerade paketet jävligt snyggt. Sedan åkte vi bort till måttsundsbacken där festen inleds med att åka bob och tefat bakom skoter upp till backen och sedan ner. Fan vad snabbt det gick med tefat ! Och sedan åker vi med med bob bakom skotern över gupp till deras hus en lång bit bort, och jag kör så dåligt och jag och Hanna ramlar ständigt så sedan lämnar jag över ratten till Hanna och då tycks det gå mycket bättre. Jag körde igång lite allsång med min alkoholiserade, rostiga, dåliga röst. Sedan när vi kom fram till deras hus var jag kall, frusen, blöt och så sugen på ostbågar. Det var ju fördömt att de inte hade det! Det blev iaf presentöppning och de fick 3 axe var av oss tjejer, haha och de fick inga misstankar om att vi tyckte att de stank. Fast det gör vi ju inte. Vi fick göra oss varsinn pizza i deras bagarugn och sedan gick vi ut till deras andra stuga där deras vardagsrum var xD Där spelade vi Lips (bättre än singstar!) och sedan spelade vi tv-spel eller ja..gustav spelade och vi andra kollade spända på. Eller spänd och spänd själv var jag upphetsad och skrek att han skulle skjuta på de där zombiesarna. Sedan såg vi "Scary movie 3" haha scenen då the ring-tjejen kommer ut ur tv:n är ju bäst. Festen var något kul, fast sedan var man ju tvungen att sova inför kemiprovet. Vi tjejer gick från upphetsade av spelet till glada av filmen till nervösa inför provet. 







Kemiplugg

     
   
 
heeey. 
jag hade bestämt mig för att plugga den här dagen, jag hade inställningen redan då jag vaknat. Jag vaknar och hör mamma äta frukost i köket och gå runt i vardagsrummet, själv segar jag i sängen och planerar hur jag ska gå till väga att orka med kemin. Strax några minuter innan att jag tänkt stiga upp kommer mamma in i mitt rum och säger att hon ska gå och jobba. Jag tar frukost, jag häller i vatten i den tomma vattenkokaren och sätter på den, jag kände att jag behövde te, koffein för att orka dagen, sedan gör jag mig en filtallrik. Sedan går jag in i mitt rum som varit stökigt hela veckan och känner att jag får göra ett städryck, det går snabbt så nu kan komma igång med kemin. Bläddrar igenom sidorna jag skrivit och börjar sedan med överkursen. Legeringar, sedimentering, filtering, destillering och indunstning. Det flyter på samtidigt som det går långsamt. Tränar in de kemiska tecknen för väte, syre, kväve, klor, kol, svavel, järn, aluminium, guld och koppar. Det gick bra, lätt ! Jag börjar med studieuppgifterna, gör en sida. Min rolighetsnivå är låg så jag tar en paus och kollar på Seinfeld (kul tv-serie från 90-talet som ni förmodligen inte sett) och äter fyra stycken mackor med jordnötssmör. Sedan efter två avsnitt är klockan halv fem, jag tar mig tillbaka till mitt rum och fortsätter. Det är inte lätt, man behöver jävligt mycket vilja, tålamod och koncentration för att plugga i flera timmar. Det är ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för Alba. Det har varit en lördag då jag stannat hemma ensam hela dagen, pluggat i förhoppning på bra betyg och emellanåt suttit vid datorn och lyssnat på musik. Kvällen fortsätter med att jag ska hyra en film på digitalboxen. 

Vi höres ! Önska mig lycka till på provet.   





relalalaxa


Nu har jag kommit mig till ro efter en lång dag, ligger nerbäddad i täcke och indiskt överkast, bland sådär fem kuddar. laptop i knät och rökelse. Jag tänker till och känner mig bortskämd för en stund, men njuter sedan fullständigt av avslappningen. Jag känner dock enorm oro och stress för de prov och läxor man överväldas med, imorgon ska jag få göra matteprov, måndag: kemiprov och om sådär 4-5 svenska-lektioner kommer ett svenskaprov. Sedan ska jag förstås också hinna med franskaläxa, SO-läxa, matte-diagnos och mitt opåbörjade a&s-arbete.  Min inställning till läxläsning varje dag är negativ och omotiverad. Men jag har bestämt mig för att prestera så mycket jag orkar. 

Idag har varit en bra skoldag, våra lärare har låtit oss diskutera om hållbar utveckling och om idioter i samhället. Diskussioner och föreläsningar är enligt min åsikt det bästa sättet att lära sig på.  Sedan har vi också haft musik, ack ! jag måste delta i att sjunga imorgon på ljusgårdsmötet med en låt jag bara halvt kan. Det blir till en utmaning att sjunga inför folk, jag sjunger aldrig och inte framför någon, jag skäms innerliggt över min "sång"röst. Jag önskar att jag kunde sjunga någorlunda bra, inte bra men någorlunda, alla andra tycks kunna det ju.  Fast jag antar att man måste ha intresse för det också, fast jag kan ju inte ens sjunga i duschen utan att känna mig plågad av mig själv, så hemskt är det! i'm like pain in the ears.

 Nu har jag ägnat värdefull sovtid till att berätta allt detta, men nu kommer jag till vad jag verkligen gjort idag. 
Idag gick då jag, nelly, erre, reneé och julia på bio på filmen "i taket lyser stjärnorna", den var riktigt bra, jag fick värsta gråtattacken nära slutet, det var då snarare faktiskt glädjetårar fast jag typ gjorde någon slags hostning och sen kom tårarna på noll sekund och så kurade jag ihop mig och lutade mig över reneé som också grät. Vi hängde såklart (som ny tradition) på stan en liten stund efteråt också. Men nu är jag så förbannat trött, har bloggat allt för lång tid, men det bjuder jag på. 

Hejs svejs, PEACE (R)



Hemma i Luleå

hejhej ! Nu är jag back in town. Resan från vårt guesthouse i Bombay till vår lägenhet här i Luleå tog 23 timmar, olyckligtsvis så kunde jag inte få mig vila eller sömn på flygresorna så jag var helt enkelt uppe i nästan ett dygn och fick min energi av mat. Haha så fort vi kom till Sverige, Arlanda så åt vi varsitt gott och mättande vegmål på max. Det blev bara kallare och kallare ju närmare man kom hem. Bara i Bombays flyplats var det lite kallt, sen efter flera timmar kom vi fram till Helsingfors i Finland, ytterligare kyligare med snö, Stockholm arlanda burrrrr och till sist till kallax i Luleå ; Burrrrrrrrrrrrr. Det var hemskt.. men alldeles alldeles underbart. Under fredagen (den trettonde! ;p) latade jag mig hemma och på eftermiddagen träffade jag Amme, Reneé, Erre och Nelly på stan, det var obeskrivligt kul att få träffa er igen :) Vi gick till blågåsen, härligaste pratstället att ta en milkshake på i vinterluleå, man hamnar alltid på gina också och en massa andra affärer och sen när Erre och Reneé lämnat oss gick jag, Amme och Nelly till shoppings hiss och satt där och åt godis och hade lite allmänt tjejsnack, dit kommer vi lätt gå tillbaka till och själv önskar jag att vi tar med coca-cola och snapsglas nästa gång ;) Idag gjorde jag ett försök med att räkna i matteboken men all kunskap jag fått hade bara lämnat mitt huvud, så efter att FÖRSÖKT med EN uppgift var jag slut och hade gett upp allt hopp om att få tillbaka den kunskapen. Istället satt jag mig vid datorn i timmar och sedan gick jag på stan med Reneé, Amme och Nelly. Köpte ögonbrynspenna för de få pengarna jag har, gick på gina tricot ofc, jag och nelly ska köpa lila chinos på onsdag :) Och gick runt lite på stan, köpte biljetter till bio till filmen "rosa pantern 2" men sen gick jag hem till mor för att träffa henne och mina morföräldrar som ville höra om Indien och så åt vi lite alla-hjärtans-dag-tårta med gelehallon och chokladhjärtan på :) Jag fick sedan skjuts av mormor och morfar till Amme där vi kollade på en massa roliga foton amme hade på sin dator, haha vi garvade ihjäl oss. In till stan igen för bion som började klockan sex. Den var kul,  och det var en massa nlv:are där. Vi vandrade sedan runt i den mörka affärsstängda stan, bajsade inne på tasty och stog ute i kylan och lyssnade på musik och snackade. Jag har så kul med er, ni är underbara !

aja, det var det som hänt sedan ankomsten till Luleå, men nu säger jag Cya och PEACE (R)

I miss..

I'm not gonna' blog so much. I'm just telling you that i'm leaving India tomorrow, have to wake up five o clock :/ I had a great time here, but now i'm missing all you guys so I actully just want to come home. I miss all my freinds (especially amanda :P), i miss Molly laying next to me, i miss fredriks sexictic jokes, i miss school (at least some of the subjects!), i miss my mum and sis, i miss eating hamburgers, sitting at my laptop, watching tv in hours! (L) man, i want to get home! I'll spend my weekend in Lulea, sleeping and seeing some of you guys, some of you other guys i'll see on monday in school.

Well now we'll be going get some food in our stomachs and get our ordered keychains, i ordered my name in an 'A'-kaychain :) See ya!   


Longing for hamburgers at korvgubben, nadia! you'll have to get me a skrovmal when i get home! :)

Back in Mumbai, our last day in goa

So now we have left Goa, flying back to Mumbai. The last days in Goa I was sick.  I had the worst fever and diare! The last day in Goa we went to Mapusa market on the morning, it was really fun and I bought some nice things. An Indian small painting, henna, colour for putting those dots in your forhead, and a present for amanda and my sis. Then we gone back to the Calangute beach and sunbathing for a about two hours and then swimming. Ate, strawberries from the market for dessert and then we gone futher down the beach to the right and Para Sailing, it was pretty cool! I really like that day.

But now we're back in mumbai/bombay. Going by cab to our guesthouse for one and a half hour. Ate, and now we're here at the internetcafe....Got to go now, see yaa!

 

        


Anjuna market

Tjuuo !
Igår var vi på marknad i Anjuna. Till Anjuna kommer hippies än idag för att röka cannabis och en massa annan skit. Marknaden i Anjuna är varje onsdag, det är varmt och det är väldigt mycket folk. De säljer kryddor, te, rökelse (haha, det fanns rökelse med doft av opium och cannabis) , skor, kläder, musik, filmer, tyger, klistermärken, prydnadssaker, smycken och så har de en hjälporganisation mitt i marknaden för att hjälpa gatubarn. Själv köpte jag ett jätte fint blått överkast av silke, en rökelsehållare och ganesha-klistermärken :) När jag kommer hem ska jag ge mitt rum en liten touch av Indien. 

 

Come look my shop

                         

Hejhej, nu är jag på internetcafé med laptop och har tillgång till ÅÄÖ, så skönt. Jag har inte lyckats bli brun i facet, så jag är lite besviken. Istället har jag blivit en rosa västerlänning med vattenblåsor. Det är sånt som händer när man solar, eller ja, då jag solar. Jag får stå ut med det, men ni får vara beredda på att jag förmodligen inte kommer vara så brun som ni förväntade er. Det som är kul är att indier tror att jag är vuxen här, och i Sverige tror folk att jag är ... yngre. Och  vissa indier tror att jag är en kille. 

Säljarna på gatan är väldigt jobbiga, det är oftast kvinnor som kommer  fram till en och säger; come look my shop! looking is free! juuust look, ok pleaseee! och vissa tar tag i armleden riktigt hårt och tjatar på. På stranden får man undvika ögonkontakt med de, för annars kommer de fram och börjar packa upp och lägga fram allt det de har att sälja. Jag tycker iaf att Goa är en mycket roligare stad än Mumbai, för där var det bara män och kvinnorna var väldigt dystra och tysta. Och så där dunkla gråa hus men massa skräp omkring överallt. Det är iochförsej också en massa skräp här, men här är det mer grönt med en massa träd och palmer, och flera djur.

Idag har vi letat efter Solveig och Tony Karlsson, det är våra vänner vi lärt känna från stugan som kommer till Goa, det var tröttsamt och tidskrävande att leta upp de. Men vi kom på nu i efterhand att de kommer komma fram imorgon till det hotellet vi sökt på. Så det var lite typiskt. Tog liten paus hemma på guesthouse:t sedan  gick vi vidare och la upp mina baggyjeans jag köpt igår för 210 kronor, vi lyckades pruta ner de jätte mycket ! Vi åt tofu på en tibetansk resturang, jag vet inte om jag tyckte det var gott eller inte. Sedan gick vi vidare hit till internetcafét. På vägen hit blev vi mötta av de jobbiga kvinnliga säljarna, som jag och pappa ständigt driver med varje gång vi gått förbi de. Vi ska nog gå förbi en kiosk och köpa lite snacks och sedan gå hem för att se lite film på laptopen. Ni förstår att den här laptopen har många funktioner på semester.
Utom jeansen som jag köpte igår för 1050 rupees (billigt, nerprutat) så har jag köpt en ed hardy keps för 300 Rs (nerprutat)
och en Betty boop handduk för 500 Rs (nerprutat) Så jag är väldigt nöjd med prutandet som var prutat till hälften av det riktiga priset. Jag har köpt frimärken nu och jag ska snart skicka de där vykorten till mamma , mormor och morfar.

Och idag har jag tänkt några gånger på Amanda R och fått lite flashbacks och skrattat, jag saknar dig asmycket ! <3

Okej, nu är det pappas tid på datorn. Vi ses allihopa, ha det bra !

                                        





Henna-tattoo

Hej ! :)
Got up a little bit earlier today, took breakfast at the beach with a chocolate milkshake ;)
Worked on our tan on the front and on the back but covered our sunburned faces.
We got attacked by sellers, who didn't gave up. Took dinner, mix noodels :)
And after our dinner which also were at the beach,  Sikker, a man working at the café/restaurant
did a henna-tattoo on my arm :)  It looks very cool !
It's 6 o clock here but in Sweden it's probably 2 o clock, too bad ! Now I can't chat with you guys! :'( Cuz' you're at school. hah!
Well we might go into town this evening too, I looked at a par of jeans there, they are probably fake but they are so nice !
I thinking of buying them..anyway I bought, as I said a photoframe of wood and a copied T-pain cd and two postcards yesterday. And just so you know mum, you are getting one postcard :) and grandmum and grandpa too.

I'll load up some photos on this blog later off!

Goa

Having a great time here in Goa, it's really hot and we are staying in a guesthouse near the beach. We are like at the beach every day, laying in the sun, swimming, having milkshakes, lassi's, breakfast and dinner. Unfortionly i got sunburned and my face is all pink. We are playing poker and at afternoones we walk into town shopping, we don't buy so much, mostly looking. But today I bought a nice photoframe of wood. In one of the shops we were looking in there was a guy discreet filming us on his cellphone. On wednesday and friday we are going to markets. It's 10 o clock here and my hour on net has ended. Bye, SEE YA!

 



RSS 2.0