Little Britain


Hej, en lat Torsdag utan "Heroes" som jag spenderat med far. Har gått på röda korset (favoritaffär), handlat mat, ätit sushi och sett film tillsammans. Vi såg en brittisk komedi som slutade blodigt och läskigt, men jag uppskattar verkligen brittisk humor. Ni som vill prova på brittisk humor kan ju se "Little Britain", rolig humorserie med roliga karaktärer! "Little Britain" är väl en brittisk version av den svenska humorserien "hipp-hipp".  Anyway , apropå humor så ska jag ju se Magnus Betnér på Lördag, ska bli skoj! Och imorgon blir det till att festa igen, på halloweenfest i Karlsvik :D





partyparty!

så tröött. har varit på Amme och Nellys  födelsedagskalas. Tacos, prima! (fast ingen kan göra godare köttfärs än min papi och mère). Dansade sedan några antal timmar också, det var förmodligen godiset och tårtan som speedade oss, och rix fm..mahah *suck*. Och som på alla tjejfester kör man sanning eller konsekvens, men det som var sagt i det rummet, stannar i det rummet. Sen var ju klockan plötsligt 12 och jag tycks alltid bli trött först, vi tänkte busringa Lestander, Nona och Lelle men dem sov ju. Vi snackade ett bra tag till men till slut var det bara Amme, Ida och Hanna som snackade, till klockan tre eller nå, så jag kanskee slog dem lite grand. Vaknade, Sandra stirrade mig i ögonen och fick höra av Reneé som hört ganska många av oss prata i sömnen att jag gjort ljud och sagt "idol" xD 


Och Hanna åstakom att göra en dikt på mobilen;
Im dead, so dead
you can´t  you see how dead I am.
Or can you see how dead I am?
I don´t know, cause i'm so dead.

En kärleks historia

"En kärleks historia"  är ett romantiskt drama från 1970.  Filmen är kult och gullig, och jag känner att filmen förklarar 70-talet så bra att man skulle tro att den är gjord senare. Den handlar om dem 15-åriga ungdomarna Pär och Annika som tillsammans upplever osäkerhet, rädsla, ömhet och glädje medan deras föräldrar och vuxenvärlden är förlorad i ensamhet och dåliga äktenskap samt deprision.  Den är väldigt härlig, och som sagt handlar det mycket om 70-talet. 
Vesporna, rökandet, dem svarta bågarna, modet, kommunikationen och den typiska stockholms dialekten på 70-talet.
Filmen har härlig musik, inslag av tragisk humor, romantik och slutar med en typisk svensk kräftfest som slutar dramatiskt. 




höööstlov ^^)

ahh, härligt med höstlov. funderar just över vilket lov som är skönast ? sommarlov är ju bara så segt för mig men höst- och sportlov är toppen. planer ? nej..förutom att jag ska på två fester+sleepovers med tjejerna, "gänget" eller vad f*n man vill kalla oss. Spenderade förmiddagen med Sm, fett skönt att gå på stan, såg ju Jesper göra Cheerleading också. Sm var nog lite shoppaholic när hon köpte nalle puh-penna, nalle puh-linjal, nalle puh-pennskrin och nalle puh-block.  
Hyrde film och som tur var blev det inte "Zombie strippers", men "he´s the girl" som handlar om två hatande tonårsgrannar som blir förtrollade till att byta liv och kropp (ahaha , det var kul när tjejen var i killens kropp och inte kunde få ner hans stånd). Amanda kom efter att ha ätit på tasty. Och efter filmen hoppade vi tre ut ur mitt fönster och försökte ta oss upp igen, och Sm fick ont i huvudet av att tryckt upp min röv så att jag skulle kunna ta mig upp, mahaho xD 
Spenderade sedan eftermiddag och kväll med amanda, vi skulle laga mat men kom inte på vad så vi ringde ..någon? och frågade vad vi skulle laga för mat. En läskig snubbe svarade att han brukade odla mat. efter samtalet blev vi lite ironiskt misstänksamma om det var mat han brukade odla. Vi tog iaf varsin köpespizza (: och kollade på "eva & adam" och spelade kinashack. sedan gjorde vi frisyr på varandra och bytte kläder.  Helt chill och kul kväll tills amanda fick huvudvärk och var tvungen att gå hem, too bad :( är rätt sent nu och är trött, så ska till sängs, bon nuit! (=






freaky friday ;>

Utklädd till hippie idag, bar mina högmidjade jeans, rosa lennon-solbrillorna, sjal, jeansjacka, palestinasjal (: tyvärr allt för få på skolan som hade klätt ut sig ;/ redovisade om Seskarö, gick fint. Efter skolan handlarn (köpte gamla chips , ahaha) och sedan "när lammen tystnar" hos mig. den var äcklig big time men jag gillar mystiken hos Lector. 
Det var Hilma, Ida, Reéne, Leo, Amanda, Ida, Nelly, Hanna, Erika och moi.  
ahahah och Erika nötte quadra pop på mobilen xp 
efter det, hängde vi en kort stund på stan, jag gick i klackar men på vägen hem hade jag så ont i fötterna att jag gick barfota vilket var freakin' cold. Och sedan hem till mor, middagen och idol (: åååååh LARS! så snygg, söt och bäst. 

                                                                                         


top-3-lista för hösten

Streetdance nu, maskerad i skolan imorgon och "när lammen tystnar" med tjejerna efter skolan! ;) (wooho!) 

Måsten för hösten 
- filmkväll med vänner
- idol
- hudlotion och lipbalm, med doft ofc ( ;
                                                                                                                                                                                   

Boktips: "ser mitt huvud tjockt ut i den här?"


                                       

Amal är en 16-årig palestinsk muslim i Australien, när hon efter sommarlovet kommer till sin skola bestämmer hon sig för att bära slöja. Hon möts av allas blickar och känner obehag men är stolt över sin tro islam. Hon har det redan nog svårt att vara tonåring, men att vara muslimsk, sjalbärande religiös, tonåring i en Australiensk skola ger bara mer konsekvenser. Det är en humoristisk, enkel bok med spännande handling  som handlar om vänner, familj, förälskelse, religion m.m. Den ger en inblick i hur muslimer möts i andra länder och väcker andra tankar.

Little miss sunshine

Hej igen . Efter en vanlig skoldag gick jag på textilklubb, gick hem och åt fet mat och kollade på "That 70's show" (grymt kul program) sedan kommunträning i fotboll på Porsön.  Sitter nu vid min laptop och känner mig en aning som SJP i "sex and the city" och vill bara lägga mig i soffan och se på något skitprogram på tv. 

Men innan jag gör det ska jag snacka film. Denna film heter "Little miss sunshine", en sjukt bra dramakomedi. Om när flickan Olive blir uttagen till en skönhetstävling och hela hennes familj bestående av en vinnarskallig pappa, en stressad mamma, en bror med tystnadsplikt, en homosexuell och fd självmordsbenägen morbror och en porrälskande farfar ska göra en lång resa till Kalifonien med en gammal minibuss vars bromsar går sönder, och på vägen dit får dem både roliga och tragiska problem . Detta är ingen vanlig amerikansk komedi, detta är verkligen värt att se! 




Hej och välkommen

Välkommen till min blogg!
I huvudsak kommer jag skriva om film och lite om min vardag.

RSS 2.0